Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παρουσίαση Βιβλίου "Όσο αντέχει η ψυχή", Τετάρτη 13 Ιουνίου, Pubblico Cafe (Πεζόδρομος Ρ.Φερραίου 106), Ώρα 19:30



Το Βιβλιοπωλείο “Discover και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της αγαπημένη σας συγγραφέως Λένα Μαντά με τίτλο "Όσο αντέχει η ψυχή"  στο χώρο του Pubblico Cafe, Ξενοδοχείο  Βυζαντινό (Πεζόδρομός, Ρ.Φερραίου 106, Τηλ.:2610243000).

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπά του.

Λένα Μαντά "Όσο αντέχει η ψυχή"


Λένα Μαντά   "Όσο αντέχει η ψυχή"
Λίγα λόγια για το βιβλίο...

"Τελικά, Ηρώ, ο νονός σου μισό το άφησε το όνομά σου. Ηρωίδα έπρεπε να σε βαφτίσει!" κι εκείνη της είχε απαντήσει: "Δεν ήξερε τότε τι με περίμενε στη ζωή μου, αλλά και να το ήξερε, μάλλον θα το θεώρησε υπερβολικό και προτίμησε να το κόψει και να με βαφτίσει Ηρώ, αφήνοντας το υπόλοιπο να πλανάται σαν απειλή...

Από την ημέρα που γεννιέται η Ηρώ, η ζωή της είναι ένας αγώνας για επιβίωση. Δύσβατοι όλοι οι δρόμοι που κλήθηκε να βαδίσει, σαν κοριτσάκι, σαν έφηβη, σαν νέα κοπέλα, σαν γυναίκα. Θα χρειαστεί να αντιπαλέψει τον νοσηρό "πατριό" της, να αντιμετωπίσει ένα βίαιο σύζυγο αργότερα, με την οικονομική καταστροφή και τη φυγή της στην Κύπρο και να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη απ’ όλες: να σώσει τα παιδιά της από τις λανθασμένες επιλογές τους.

Δίπλα της η Αλεξάνδρα. Μια μυστηριώδης, σκοτεινή γυναίκα, που μόνο στην Ηρώ θα δείξει το φωτεινό της πρόσωπο. Είναι η μόνη που μπορεί ν’ αφουγκραστεί το λυγμό της ψυχής της. Η μόνη που θα σταθεί στο πλευρό της όταν η Ηρώ αναγκαστεί να γίνει ένας άλλος άνθρωπος για να προστατέψει τους αγαπημένους της και να νικήσει...



Λίγα λόγια για την συγγραφέα...

Η Λένα Μαντά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθεάτρου, ενώ τα έργα που ανέβαζε ήταν δικής της συγγραφής. Για τις ανάγκες του θιάσου μάλιστα, διασκεύασε πολλά λαϊκά παραμύθια. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Παράλληλα, είχε δική της καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα και ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια των διαφημιστικών σποτ του σταθμού, ενώ πολλά από τα κείμενα ήταν δικά της. Είναι παντρεμένη, έχει δυο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι.
Βραβεύτηκε "Συγγραφέας της Χρονιάς 2009" από το περιοδικό "Life & Style". Το βιβλίο της "Θεανώ, η λύκαινα της πόλης", έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ τα βιβλία της "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" και "Έρωτας σαν βροχή" κυκλοφορούν στα αλβανικά.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί συνολικά οκτώ μυθιστορήματά της και μια συλλογή διηγημάτων.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου "Η γάτα μου η Τζούλια", Σάββατο 19 Μαΐου, στο Βιβλιοπωλείο "Discover", Ώρα 12:00μ.μ.




 Eκδόσεις  Mίνωας και το βιβλιοπωλείο "Discover"
σας προσκαλούν να γνωρίσετε τον μικρό Ιάσονα
και την απαιτητική και ανυπόμονη γατούλα του, την
Τζούλια! Όταν η Τζούλια εξαφανίζεται, ο Ιάσονας το
σκάει από το σχολείο για να τη βρει, και η περιπέτεια αρχίζει…

Η γνωστή ψυχολόγος και συγγραφέας
Σμαρούλα Παντελή θα παρουσιάσει το βιβλίο της,
το Σάββατο 19 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου "Discover῾


Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Η Τζούλια είναι μια απαιτητική και ανυπόμονη γάτα, που της αρέσουν οι βόλτες και οι εξερευνήσεις. Ο Ιάσονας, το αγόρι που τη φροντίζει, τη λατρεύει, κι ας μην είναι υπάκουη και ήσυχη.
Ο Νιόνιος, ο παπαγάλος του παντοπώλη, κάθε φορά που τη βλέπει, φουσκώνει από φόβο, ενώ ο Φώτης, ο ιδιοκτήτης του, έχει τα μάτια του δεκατέσσερα μόλις αντικρίζει την ουρά της.
Μια μέρα η Τζούλια εξαφανίζεται κι ο Ιάσονας το σκάει από το σχολείο για να τη βρει. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει για τον μικρό Ιάσονα και την αγαπημένη του γάτα! 

Παρουσίαση Βιβλίου "Ο Δρόμος για μια Σχέση Μαγική", Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Βιβλιοπωλείο "Discover", Ώρα 19:00


Οι Εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο "Discover" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σμαρούλας Παντελή "Ο δρόμος για μία Σχέση Μαγική".
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 19:00 στο φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου "Discover".


Λίγα λόγια για για να βάλεις τη μαγεία στη σχέση σου....
Λίγα λόγια για  το βιβλίο...

Τι είναι, λοιπόν, ο έρωτας;
Μήπως ένας παραμορφωτικός καθρέφτης μέσα στον οποίο βλέπουμε τον σύντροφό μας έτσι όπως επιθυμούμε;
Κι όλη αυτή η μαγεία που βιώνουμε στην αρχή της σχέσης, μήπως είναι και αυτή μια αυταπάτη, που διαλύεται καθώς ξεκινάμε την καταστροφική λογιστική του «μία σου και μία μου» και του «τώρα εγώ θα σου δείξω»;

Υπάρχει ωστόσο κι άλλος δρόμος για να «συναντήσουμε» τον σύντροφό μας και να οικοδομήσουμε μαζί του τη μαγική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία θα ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για συντροφικότητα.
Μπορούμε στ’ αλήθεια να προσεγγίσουμε από μια νέα οπτική γωνία τη σχέση μας και να συνδεθούμε με έναν τρόπο μαγικό μέσα σε μια πραγματικότητα που θα μοιάζει με όνειρο! 

 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα...

Η Σμαρούλα Παντελή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959. Είναι διδάκτωρ ψυχολογίας του πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας. Εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχοθεραπεύτρια και βοηθάει άτομα με φοβίες, κρίσεις πανικού και ψυχοσωματικά προβλήματα. Διευθύνει θεραπευτικές ομάδες με την τεχνική του ψυχοδράματος. Από το 1986 συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς και διευθύνει βιωματικά σεμινάρια για τα στελέχη τους με θέματα σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, την ομαδικότητα και τη Συναισθηματική Νοημοσύνη. Από το 2002 μέχρι το 2009 συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο Πειραιώς και έχει γράψει βιβλία ψυχολογίας, θεματικά ημερολόγια και παιδαγωγικές ιστορίες για παιδιά του Δημοτικού. Διευθύνει την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Playback Nuevo.

Παρουσίαση ποιητικού έργου του κ.Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του ξενοδοχείου "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ"



    Το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου παρουσιάζει το Βιβλιοπωλείο "DISCOVER" την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ».
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία συμπλήρωσης  25 χρόνων, συνεπούς λογοτεχνικής παρουσίας του Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου και σφραγίστηκε με την κυκλοφορία επτά ποιητικών συλλογών.
     Ιδιαίτερο γεγονός θεωρείται η ολοκλήρωση της τριλογίας, που την διέπει το ίδιο ύφος γραφής και αισθητικής και ξεκίνησε το 2005 με τη συλλογή «Ούτε εκείνη», συνεχίστηκε το 2006 με «Τα Πινάκια» και ολοκληρώθηκε το 2011 με «Τα Ολισθηρά Σημεία», κλείνοντας ένα κύκλο υπαρξιακών και συναισθηματικών αναζητήσεων, φιλοσοφικής ενατένισης και στοχασμού.
Επιστέγασμα αυτών, αποτελεί η συλλογή «Επωδές» με 18 νέα ποιήματα, την οποία συμπληρώνει ένα απάνθισμα 12 ποιημάτων από προγενέστερες συλλογές, ανακεφαλαιώνοντας και παρουσιάζοντας με ενάργεια την ποιητική του Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου.
   Οι ποιητικές συλλογές, κυκλοφορήθηκαν από τον εκδότη Ιωάννη Σκ. Πικραμένο και τυπώθηκαν στην Πάτρα.
     Στο σύνολο της ποιητικής παραγωγής θα αναφερθεί φιλόλογος  και θεατρολόγος Χριστίνα Κόκοτα, ενώ τη δική του προσέγγιση θα επιχειρήσει ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Μανώλης Πράτσικας. Αποσπάσματα από το έργο του ποιητή θα διαβάσει η ηθοποιός Βάσω Σακαλλάρη, ενώ ο ίδιος θα αναφερθεί στις σταθερές που διέπουν την ποίηση του, στη φιλία του με τον Νίκο Καχτίτση, την αποδημία και τον νόστο.
    Η απόδοση τιμής στον Κωνσταντίνο Δ. Ηλιόπουλο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς έζησε και γαλουχήθηκε πνευματικά στην πόλη μας, μαζί με τον Νίκο Καχτίτση, την Μαρία Μανωλάκου, τον Βασίλη Μπαζό και Κωστή Στεφανόπουλο (Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας).



  
Λίγα λόγια για τον ....Κωνσταντίνο Δ. Ηλιόπουλο

    Ὁ Κωνσταντνος λιόπουλος γεννήθηκε στν λεία —χώρα ονοφλύγων κα Διονυσιολατρν— τ 1925. Μεγάλωσε στν Πάτρα, σ στικ οκογένεια ( πατέρας του ταν φιλόλογος – γυμνασιάρχης, ν ο πρόγονοί του ρθαν π τν ρειν ρκαδία). Δαπάνησε τρία χρόνια στν στρατ κατ τν διρκεια το μφυλίου Πολέμου (1947–1950). Τελείωσε τν ατρικ Σχολ στν θήνα τ 1955.
    Ἔφυγε γι τς ΗΠΑ, που κπαιδεύτηκε ψυχίατρος.
    Ἐξασκε τ πάγγελμα κε, ς διώτης ψυχίατρος, μέχρι κα σήμερα.
     Εναι σόβιο μέλος τς μερικανικς Ψυχιατρικς ταιρείας κα μέλος το ατρικο Συλλόγου Πατρν. Εναι πατέρας τριν γαπημένων παιδιν. σχολεται μ τν φωτογραφία φύσης π τ 1990. κθέσεις του χουν πραγματοποιηθε στν λλάδα κα τς ΗΠΑ. κτς π τς ποιητικές του συλλογές, θα κυκλοφορηθε κα τ φωτογραφικ του λεύκωμα, μ ττλο «χαιν Γ».
     Τν πασχολον λληνικ γραμματεία, γλσσα, στορία, καθώς κα ρχαία λληνικ θρησκειολογία. Θλίβεται μ τν προοδευτικ καταστροφ τς λληνικς φύσης. π τ 1990 ζε κυρίως στν Πάτρα.