Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Παρουσίαση ποιητικού έργου του κ.Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του ξενοδοχείου "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ"



    Το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου παρουσιάζει το Βιβλιοπωλείο "DISCOVER" την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ».
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία συμπλήρωσης  25 χρόνων, συνεπούς λογοτεχνικής παρουσίας του Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου και σφραγίστηκε με την κυκλοφορία επτά ποιητικών συλλογών.
     Ιδιαίτερο γεγονός θεωρείται η ολοκλήρωση της τριλογίας, που την διέπει το ίδιο ύφος γραφής και αισθητικής και ξεκίνησε το 2005 με τη συλλογή «Ούτε εκείνη», συνεχίστηκε το 2006 με «Τα Πινάκια» και ολοκληρώθηκε το 2011 με «Τα Ολισθηρά Σημεία», κλείνοντας ένα κύκλο υπαρξιακών και συναισθηματικών αναζητήσεων, φιλοσοφικής ενατένισης και στοχασμού.
Επιστέγασμα αυτών, αποτελεί η συλλογή «Επωδές» με 18 νέα ποιήματα, την οποία συμπληρώνει ένα απάνθισμα 12 ποιημάτων από προγενέστερες συλλογές, ανακεφαλαιώνοντας και παρουσιάζοντας με ενάργεια την ποιητική του Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου.
   Οι ποιητικές συλλογές, κυκλοφορήθηκαν από τον εκδότη Ιωάννη Σκ. Πικραμένο και τυπώθηκαν στην Πάτρα.
     Στο σύνολο της ποιητικής παραγωγής θα αναφερθεί φιλόλογος  και θεατρολόγος Χριστίνα Κόκοτα, ενώ τη δική του προσέγγιση θα επιχειρήσει ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Μανώλης Πράτσικας. Αποσπάσματα από το έργο του ποιητή θα διαβάσει η ηθοποιός Βάσω Σακαλλάρη, ενώ ο ίδιος θα αναφερθεί στις σταθερές που διέπουν την ποίηση του, στη φιλία του με τον Νίκο Καχτίτση, την αποδημία και τον νόστο.
    Η απόδοση τιμής στον Κωνσταντίνο Δ. Ηλιόπουλο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς έζησε και γαλουχήθηκε πνευματικά στην πόλη μας, μαζί με τον Νίκο Καχτίτση, την Μαρία Μανωλάκου, τον Βασίλη Μπαζό και Κωστή Στεφανόπουλο (Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας).



  
Λίγα λόγια για τον ....Κωνσταντίνο Δ. Ηλιόπουλο

    Ὁ Κωνσταντνος λιόπουλος γεννήθηκε στν λεία —χώρα ονοφλύγων κα Διονυσιολατρν— τ 1925. Μεγάλωσε στν Πάτρα, σ στικ οκογένεια ( πατέρας του ταν φιλόλογος – γυμνασιάρχης, ν ο πρόγονοί του ρθαν π τν ρειν ρκαδία). Δαπάνησε τρία χρόνια στν στρατ κατ τν διρκεια το μφυλίου Πολέμου (1947–1950). Τελείωσε τν ατρικ Σχολ στν θήνα τ 1955.
    Ἔφυγε γι τς ΗΠΑ, που κπαιδεύτηκε ψυχίατρος.
    Ἐξασκε τ πάγγελμα κε, ς διώτης ψυχίατρος, μέχρι κα σήμερα.
     Εναι σόβιο μέλος τς μερικανικς Ψυχιατρικς ταιρείας κα μέλος το ατρικο Συλλόγου Πατρν. Εναι πατέρας τριν γαπημένων παιδιν. σχολεται μ τν φωτογραφία φύσης π τ 1990. κθέσεις του χουν πραγματοποιηθε στν λλάδα κα τς ΗΠΑ. κτς π τς ποιητικές του συλλογές, θα κυκλοφορηθε κα τ φωτογραφικ του λεύκωμα, μ ττλο «χαιν Γ».
     Τν πασχολον λληνικ γραμματεία, γλσσα, στορία, καθώς κα ρχαία λληνικ θρησκειολογία. Θλίβεται μ τν προοδευτικ καταστροφ τς λληνικς φύσης. π τ 1990 ζε κυρίως στν Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου