Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

21 Απριλίου 2012 Record Store Day Ημέρα δισκοπωλείων



21 Απριλίου 2012 Record Store Day Ημέρα δισκοπωλείων

Το Σάββατο 21 Απριλίου αξίζει τον κόπο να κάνεις μια βόλτα από το Δισκοπωλείο “Discover” καθώς στα πλαίσια του «Record Store Day» συμμετέχει με σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις σε όλο τον κατάλογο της μουσικής και όχι μόνο.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας (Record Store Day) είναι να βοηθήσουμε το μουσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε να επιβιώσει από τις οικονομικές δυσκολίες, από την απαξίωση της μουσικής που έχει απομακρύνει τους ακροατές από την αγορά δίσκων, να αποτρέψουμε τη διαφαινόμενη εξέλιξη να γίνουν τα περίπτερα τα καινούργια δισκοπωλεία, να μπορούν οι νέοι δημιουργοί να διοχετεύουν τη μουσική τους από σημεία πώλησης που δεν τους μπερδεύουν με άλλα «προϊόντα», για να μη χαθεί η χαρά του δισκάδικου, το ψάξιμο στα ράφια, η συναναστροφή με ομοϊδεάτες, η αφή του βινυλίου, ο μύθος του single.

Την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο οργανώνεται η Record Store Day, με σκοπό να βοηθηθούν τα «παραδοσιακά» δισκοπωλεία, με ειδικές εκδόσεις (που θα γίνουν σε συνεργασία με δισκογραφικές εταιρείες), συλλεκτικά βινύλια και κυρίως εξαιρετικές τιμές και δελεαστικές προσφορές.

Η ιδέα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2007 και σιγά-σιγά πήρε διεθνή χαρακτήρα και μετατράπηκε σε μια γιορτή της μουσικής. Κάθε χρόνο πολλά γνωστά συγκροτήματα κυκλοφορούν singles και δίσκους ειδικά για εκείνη τη μέρα, και συμμετέχουν ενεργά σε μια εκδήλωση που έχει σκοπό να μας θυμίζει τη γοητευτική και αναντικατάστατη σχέση ακροατή, μουσικού, δισκάδικου, δίσκου, εξώφυλλου, ψαξίματος…

Αυτό το Σάββατό τα λέμε στο Δισκοπωλείο “Discover”….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου